S84/98

S84/98 bajonetten finnes i tre hovedvarianter. De to første ble brukt i første verdenskrig, den tredje varianten ble den tyske hærens standardbajonett under andre verdenskrig.

Den første varianten har en markert senkning på ryggen av grepet, som på en Spansk modell 1893 bajonett. Den andre varianten er meget lik den tredje, men med keiserlige stempler og konsekvent med tregrep.

Bajonetten ble under første verdenskrig primært gitt til Kavalleri (Uhlan og Kürassier), artilleri og maskingeværavdelinger, altså til dem som behøvde lettere våpen.

Kürassierer væpnet med Kar98A og S84/98 bajonetter. Når bildet er tatt er usikkert, men ut fra uniformene å dømme er bildet mest sannsynlig tatt i 1914 eller 1915.

S84/98, variant nummer 2, fra Albert ved Somme i Frankrike. Bajonetten har skader som sannsynligvis stammer fra en eksplosjon. Dype furer er skåret i stålbalgen, formodentlig av splinter. Stålet i grepet er brukket tvers av, noe som krever store krefter, og dette gir bajonetten sitt noe "tilbakelente" utseende.