Walter Cheatham

Walter Cheatham

Walter Cheetham  (Nigel Downhams rollefigur i levende Historie sammenheng. )

Min Rollefigur for Levende Historie er basert på min morfar Walter Cheetham. Had døde sent på 60 tallet så jeg kjente ham bare noen få år. Jeg husker at jeg var veldig knyttet til ham som barn.Folk sier han hadde sterke meninger og var en "self made man". Han jobbet for seg selv som møbelsnekker mesteparten av livet.

Min mor husker at han snakket om Somme slaget i 1916, men dessverre er det kun en overlevert muntlig historie. I motsetning til min andre Bestefar er det ingen fotografier eller dokumenter som beviser dette selv om han utvilsomt gjorde tjeneste som soldat under første verdenskrig.

Jeg har klart å spore navnet hans på den britiske første verdenskrigs arkiv websiden (Men der er ofte flere med samme navn).Han kom fra Preston nær Southport i Lancashire så å finne en Walter Cheetham i 2. South Lancashire regimentet var et godt valg i Levende historie sammenheng selv om jeg ville likt å hatt mere håndfaste bevis.

I følge medalje listene ble han forfremmet til Lance Corporal og fungerende Warrant officer 2. klasse. Jeg tror at om han vervet seg tidlig i krigen ville han blitt sendt til Kitcheners 10. reserve bataljon K4 som trente ved Crosby nær Southport i Nord-England. Denne avdelingen sendte forsterkninger til vanlige enheter i Frankrike deriblant 2. South Lancashire. Jeg har flere eldre tanter i England og håper at det en dag vil dukke opp fotografier. I mellomtiden har jeg ikke hatt noe annet en positive kommentarer fra mine slektninger i England når jeg har fortalt at jeg forestilte ham i vår levende historie gruppe.

 Kopi av bestefars medaljekort på UK National Archives Webside

 Nigel i full mundur utstyrt som Walter Cheetham vil ha vært utstyrt.

Gruppe soldater fra South Lancashire på et kort med julehilsen

Stolt South Lancashire soldat med kone og barn

Det ser ut til å være flere familiebilder på Britisk side enn på tysk side.