Gassmasker hjemer piggtrådsakser

Britisk utstyr.

PH hjelm høsten 1916, kjent som Hypo hjelm.

Et enkelt design laget av bomullsflanell med to øyehull av glass. En rørventil skulle holdes mellom tennene til å sende ut karbondioksid mens lust kom inn gjennom yttermatrialet. Tøyet var impregnert med en kjemisk oppløsning som stoppet gass kjemikaliene mens man pustet inn ren luft. 

Denne hjelmen/masken var effektiv mot Klorgass (som ødelegger luftveiene) og Fosgen (Ødelegger luftveiene, meget giftig), men ikke mot tåregass.

Britiske Soldater kalte den “goggle eyed bugger” or “googly eyed bugger with the tit”

Disse ble fortsatt gitt ut sammen med gassmaske av typen "Small box respirator" senere i krigen ettersom den ga bedre beskyttelse mot sennepsgass.

Masken under er en reproduksjon.

Small Box Respirator (SBR 1916)

Et vellykket og effektivt design som ga god beskyttelse mot alle gasser (Men sennepsgass skadet all bar hud om det var fuktighet tilstede...). Faktisk ble denne typen brukt helt til 1944. Filter kanisteret i posen filtrerer gassene og nøytraliserer dem. En gummiert tøyslange går fra filter kanisteret til masken. Masken finnes i fire størrelser med nummeret stemplet på. En justerbar stropp holder masken høyt om det er sannsynlig at den vil bli brukt eller lavt på  hoften dersom det ikke er fare. Hyssingen er for stramming når masken er i bruk. Det er et gummimunnstykke i masken som må holdes mellom tennene og en neseklype som skal sikre at du bare puster gjennom filter kanisteret.

Gassmasken er en reproduksjon. Originaler kan ha gassrester og kjemikalierester på seg og kan være farlige å puste gjennom, så gassmasker bruker vi konsekvent kun reproduksjoner av

Gass Alarm

Alt som kunne gi høy lyd ble brukt. Tomme artilleripatroner ble hengt op og slått på. I 1917 ble skraller innført.

Mess Kit

Brukt til å spise rasjoner i når man var ved fronten. Et to delers sett med innfellbare håndtak. Selv om de kunne brukes til å koke i ble det frarådet ettersom de var inkludert i inspeksjonsrutinen for renslighet. Ofte kom maten til skyttergravene i store kar som inneholdt omtrent 20 manns rasjoner. I skyttergravene ble det dype lokket ofte brukt til te og det grunnere til mat. 

Dette settet er en reproduksjon.  

Piggtrådsaks

Dette er en original praktisk sammenleggbar piggtrådsaks kalt Holztappfel &co saks.Den bæres i et web hylster og begge deler er datert 1917. 

 Britisk kikkert, 1916

Tidlig i krigen var det mangel på kikkerter så mange kikkerte kom fra Frankrike. Hylsteret er laget i England av John & enet Green 1916, og er akseptansestemplet av krigsministeriet. Kikkerten er laget av Lemaire fabrikken i Paris, men har merkinger fra det Britiske Krigsministeriet. Vanligvis ble kikkerter brukt av offiserer.

 Offisersfløyte

Ofte var dette den siste lyden man hørte før man gikk til angrep ut av skyttergraven. Denne var for offiserer.