Dreyse M1907

M1907 Dreyse Pistol.

Hylsteret er originalt Keiserlig Tysk og laget i Dresden i 1918. Det har lomme for ekstra magasin.

M1907 er storebroren til M1907 Dreyse lommepistol.

Dreyse pistolen skal være konstruert av Louis Schmeisser. Den ble produsert mellom 1908 og 1915 og så vidt over 250000 eksemplarer ble laget. Pistolen har en mekanisme der hele overdelen kan knekkes framover og er dermed lett å rense og den fungerte godt i de gjørmete forholdene i skyttergravene. Den er i kaliber 7.65 (7,65x17 - .32 ACP), et standard tjenestepistolkaliber på den tiden.

Tysk artillerisoldat med Dreyse Pistol i beltet. Blomstene over pistolhylsteret viser at han er på vei til fronten. På hodet har han en Kugelhelm, en lærhjelm med kule på toppen i stedet for den vanlige piggen. Hjelmen og kulen er trukket med überzeug,  - kamuflasjetrekk.

Denne ble produsert av Rheinische Metallwaaren- & Maschinenfabrik Abt. Sömmerda. Pistolen var i utstrakt bruk i både den Tyske og den Østerriksk-Ungarske hæren. Når pistolen er spent stikker bakenden av tennålen ut gjennom et hull i bakkant av sleiden. Den har ikke magasinstopp som kan fortelle om magasinet er tomt, den viser bare om den er spent.

Dette eksemplaret er av de aller siste som ble produsert i 1915. Dreyse pistolen gikk gjennom en serie modifikasjoner mens den var i produksjon og det er merkverdig at de siste pistolene som var laget har en rekke av de tidlige trekkene. Det er mulig at de siste ble satt sammen med tiloversblevne deler fra tidligere produksjon?

På venstre side av grepet har den en ring til å feste snor i. Dette for ikke å miste pistolen om man skulle bli kastet om kull av eksplosjoner og lignende.

Dreyse pistolen var i utstrakt bruk under første verdenskrig. Den var i langt mindre bruk under mellomkrigstiden og andre verdenskrig, men på slutten av andre verdenskrig ble mange av disse hentet ut av lagrene og gitt til Volkssturm soldater som skulle forsvare Berlin og det som gjensto av Tyskland. Volkssturm besto av unge gutter, mange av dem kun barn, og eldre menn, som ikke var utkalt til vanlig verneplikt på grunn av alder. De fikk det som var igjen av utstyr, andresortering, deriblant disse pistolene, da med hylstre av presset papp, presstoff, og ble sendt ut dårlig utrustet og praktisk talt ikke trenet, for å møte verdens sterkeste og mest krigsvante armeer. Det er en trist historie, som Dreyse pistolene altså var del av.