Francis Thomas Bradley

Enkeltpersoner i første verdenskrig.

Kanadisk veteran

Francis Thomas Bradley

Menig i den Kanadiske Infanteri 8th Battaljon 466292

Iblant kommer man over større mengder dokumenter og bilder som hører sammen og som gir et godt bilde av hvem de var, de som dro i krigen. Her er et slikt eksempel, det er fascinerende å drive research i forhold til slike personer. Vi håper at slektsforskere en dag kan dra nytte av at Hans historie nå ligger på nett.

Francis Thomas Bradley ble født 15. April 1884 (Foreldrene var James og Lucy Bradley)

Født i Wellesbourne Hastings (Tvillingby til Wellesbourne Mountford)

Warwickshire. Registrert i Stratford-on-Avon, Storbritannia.

 Kopi av fødselsattesten utstedt 19. juni 1928. Attesten er stemplet av finansdepartementet i 1940 da han var 56 år gammel.

Fotografi av Francis Bradley til høyre med Bill Bradley til venstre (Muligens hans bror?)

Francis Bradley har her Kanadiske kragemerker og Lance Corporal stripe. Bildet er tatt i Birmingham i England. Dette er muligens et bilde fra sent i krigen.

Kanadisk luemerke fra første verdenskrig

Vi vet at han ble tatt inn i den Kanadiske ekspedisjonsstyrken i juli 1915. Hans innskrivingspapirer ser du nedenfor. Han var 31 år og 3 måneder gammel, etter standarden da var han en av de eldre frivillige. Mørkt brunt hår, blå øyne og gift med Amey Bradley. Han jobbet som smedi Edmonton i Kanada og det ser ut som om han hadde emigrert dit på et tidligere tidspunkt.

Kanadiske innskrivingspapirer.

Francis Bradley i et typisk treningsfoto tatt av en fotograf fra Calgary, Kanada. En ganske avslappet gruppe ikledd gensere.

Over er et flott bilde som viser tre Kanadiske ordonnanser/løpere (Det røde båndet på venstre ermet er insignia for løperne). Løperne brakte meldinger mellom kommandosentrene på slagmarken, en svært tung og farlig jobb (Se f.eks Mel Gibson i filmen Gallippoli for å få innblikk i hvordan denne tjenesten kunne arte seg. )

Alle tre har vunnet den militære medaljen. De har alle den 8. Bataljons "Little Red Devil" bataljonsluemerker.

Fra høyre til venstre:

Lance Corporal Daniel Perry  651414 Canadian Infantry

Private Francis Thomas Bradley 466292 Canadian Infantry

Private GW Potter 467162 Canadian Infantry

Postkortet ble sendt til Harry Bradley Warwick England.

“Little red devil”

I desember 1918, en måned etter verdenskrigens slutt, giftet Francis Bradley seg med Rose Elizabeth Holiday. Han var da stasjonert ved Seaford militærleir i England.  Rose jobbet som tjenestepike og drømte muligens om et nytt liv i Kanada. Vi vet ikke hva som skjedde med Francis Bradleys første kone Amey.

Vielsesattesten over viser at begge foreldrene hans har dødd noen år tidligere. Han er Lance Corporal i den Kanadiske 8. infanteri Bataljon.  

 Her er Francis Bradley sammen med en stor gruppe løpere og offiserer i den 8. bataljon. Bildet er muligens tatt i 1915?

Etter at Francis Bradley hadde blitt dimmittert fra den Kanadiske hæren seilte hans nye kone Rosie til Kanada på Canadian Pacific Railway Co. sitt skip "SS.Scandinavian" med 3. klasse billett i 1919, med avreise 31. Juli og ankomst 8. August. Francis Bradley kan ha vært på det samme skipet ettersom det på passasjerlisten står soldater på hjemvei.  

Dette er det originale identifikasjonskortet som Rose fikk med seg inn til Quebec, Kanada.

Den 17. September 1923 fikk Francis og Rose Bradley en datter - Ethel Louisa.

Fødselsattesten viser at han arbeider som en smeds hjelpegutt.  

Den siste detaljen vi har om denne mannens liv er hans datters dåpssertifikat fra 1. mai 1932.

 Alle disse minnene om ham ble kjøpt på Internasjonal Ebay. Selgeren sa at alle disse fotoene og dokumentene ble funnet i et gammelt småbruk som skulle rives i South Cariboo, Lake Aea i British Columbia, Kanada.

 Dette er Francis Thomas Bradleys originale dødsmerker som han hadde om halsen fra 1915-18. (. Bataljon av det Kanadiske Infantery, Little Red Devils, var i ilden i mange av de største slagene på vestfronten så disse har en historie å fortelle.......