C96 Red Nine

C96

C96 pistolen var et av Mausers pistoldesign og Mausers håp var at Pistolen skulle bli den tyske hærens standardpistol. Slik gikk det imidlertid ikke. Tross sine mange fortrinn hva gjelder treffsikkerhet, driftssikkerhet m.m. er pistolen nokså stor og klumpete og Luger P08 ble valgt i stedet.

C96 pistol av P16 type, kamret for 9mm Parabellum.

Imidlertid kjøpte den tyske hæren inn en del av den komersielle utgaven av C96 pistolen ved starten av første verdenskrig da de hadde for få P08 Lugere for hånden. De kommersielle modellene var kamret for 7.63X25mm ammunisjon.

Tysk artillerisoldat med c96 pistol og artillerisverd. Buksene hans er ersatz type av cordfløyel.

I 1916 bestilte den Preussiske hæren 200.000 C96 pistoler, hvorav ca 135.000 ble levert før krigen tok slutt. Disse fikk designasjonen P16 og ble kamret for 9mm Parabellum, den tyske hærens standard pistolammunisjon.

Ettersom relativt få ble laget og langt færre har overlevd to verdenskriger og diverse modifiseringer er 9mm versjonen av C96 i original tilstand temmelig skjelden i dag.

C96 med originalt skjefte, skulderstokk, påmontert, skjeftet er hult og fungerer som hylster for pistolen.

Pistolkolben brukt som hylster.

Stokken er original og har originalt lærtøy, dette er svært sjeldent.

Lærtøyet er datert 1916

C96 pistolen har en intern sleide. Den lades med ti skudds klips etter samme metode som man lader Mausergeværer. Magasinet er fast og kan kun lades ovenfra.

Laget hos Waffenfabrik Mauser i Oberndorf an Neckar

Siktet går til optimistiske 500 meter. På kommersielle modeller går det helt til 1000 meter. De originale militære C96 "Red Nine", altså P16, har en liten Preussisk ørn slått inn på forsiden av magasinet.