Tyske Portretter del 4

Tyske Portretter del 4

Nok en side med Tyske Portretter. Det er mange av dem i samlingen min.

Krigens begynnelse.... Landwehr soldater poserer for fotografen. Fortsatt tror de fleste at krigen bare vil vare til jul...

3. Korporalschaft Landwehr Batallion 4, 1. kompanie kriegsjahr 1914.

Hans, fotografert i 1916. Han har vunnet jernkorset som man ser av båndet i knapphullet hans. Sendt til Walter Nöller i Schmalkalven.

Hans nyter en sigar i vinduskarmen.

Hans på et falmet fotografi, lesende. Han likte åpenbart å bli fotografert. Og må ha vært en offiser i staben, bak fronten.

Hans fotografert sammen med en offiserskamerat. Begge har vunnet jernkorset, Hans har åpenbart vunnet nok en medalje, men medaljebåndet lar seg ikke identifisere ettersom det er delvis skjult under ordensbåndet til Jernkorset.

Mere uvanlig tysk fotografi. En soldat avbildet med familien sin. Ingen dato eller påskrift, dessverre, men en mann med sønn og kone. Merk at selv når han er med familien henger bajonetten på hans venstre hofte. Alltid bevæpnet.

Tre soldater fotografert i Flandern i 1916. Merk forskjellen i fottøy, Mannen til venstre har tradisjonelle høye lærstøvler, mannen i midten har sko på seg, og mannen til høyre har sko med "puttees" (En lang ullremse som vikles om bena).  

Ukjent offiser, bildet er tatt av Rob. Lindacher, Montigny, Metz. Ett av de mange navnløse portretter.

Pionersoldater på permisjon. Sendt fra Josef Hertenberger til sin mor i mars 1916.

Postkort fra Diesdorf ved Magdeburg. 7. korporalschaft. Sendt fra Karl Wüll til broren som tjenestegjorde i en infanteri bataljon. Sendt 11.03.17. Disse soldatene er i en fussartillerie bataljon, artillerister til fots....