Tyske Portretter del 5

Tyske portretter del 5

Enda flere Tyske Portretter fra første verdenskrig.

Et litt rørende fotografi, dessverre uten påskrift, navn eller dato. Han har latt seg fotografere med blomster og et bilde av kona på bordet ved siden av seg. Jeg vil anta at bildet ble sendt hjem for å vise henne at han bryr seg om henne og tenker på henne mens han er ute i krigen.

Et flott studiofotografi av en gefreiter med S98 bajonett. Påskriften på baksiden er trist. "Onkel Bruno, falt 1915".

Tysk sanitetssoldat. Ingen dato eller påskrift, et av de mange navnløse fotografiene.....

Et gruppefoto uten dato eller navn. Kun et stempel fra fotografen. Tre menn i forskjellige enheter, som kan se ut som brødre.

Nok et gruppefoto uten navn eller dato, men 1915 eller senere. Merk de velbrukte uniformene og ansiktsuttrykkene deres. Man kan gjette at dette er soldater som har vært i ilden som har latt seg fotografere på permisjon.

Maskingeværskyttere under utdanning. Merk blandingen av nye og gamle typer uniform.

På hjemmefronten.... En Landsturm avdeling, med utdaterte uniformer og bevæpning. De er væpnet med Gew88 og SG1871 bajonetter. På skiltet står det Eichwald wache 1914-15", vakten i Eichwald 1914-15. Merk barnet midt i fremste rekke.

Tyske soldater fotografert i Russland i 1916. Mannen i bakgrunnen, nest lengst til høyre er en Østerriksk-Ungarsk soldat, og mannen i bakgrunnen til venstre ser ut til å være sivil. Soldatene har arbeidsuniformer på seg, og som så ofte med fotografier tatt i felt har de ikke våpen på seg, til forskjell fra studiofotografier tatt hjemme der våpen var en selvfølge....

Musketier Peter Eriksen, fotografert i full mundur. Han var en av de mange danskspråklige i Schleswig Holstein. Han skrev hjem fra rekruttdepotet på Dansk. En måned senere var han død.

Peter Eriksens hilsen til familien før han gikk ut i krigen for aldri å vende hjem.