Tyske Portretter del 6

Tyske Portretter del 6.

Nok en side med tyske portretter. Formodentlig den siste på en stund.... Men, samlinger har det med å vokse....

Fritz i fullt feltutstyr. Dette fotografiet sendte han hjem til Berlin fra Altengrabow den 05.07.1916.

Dette bildet er litt spesielt.... En soldat med hustru og to barn. I seg selv er dette ikke noe uvanlig. Men, fotografiet er definitivt fra Første Verdenskrig, og papirkvalitet og alt ved det er typisk for Første Verdenskrig. Imidlertid ble det først sendt som postkort i 1972 fra en Tysk veteran til en Østerriksk veteran, begge bosatt i USA.

Et profesjonellt portrettbilde. I følge selgeren er dette et fotografi av en pilot, men dette er umulig å fastslå sikkert da ingen tegn på uniformen kan verifisere det. Flygerne i de dager kom fra forskjellige våpengrener og beholdt uniformene sine, og da er det jo ikke lett å vite. Navnet ville kunne identifisere ham, men etternavnet er svært vanskelig å tyde. Han het Ernst, etternavnet er muligens Hume eller Hirme eller Hirne, men ingen av disse navnene passer med listene over tyske piloter.

Tyske soldater sammen med kvinner og barn. Dessverre ingen påskrift eller dato som kan fortelle hvor de er og hva de gjør. Gårdsarbeid hjemme under permisjon? Den ene unggutten (nummer tre fra Venstre) har tydeligvis fått låne feltluen til mannen til venstre, og det ser ut til å være familielikhet mellom de tre til venstre ihvertfall, mellom alle egentlig.

Underoffiser, en Gefreiter, med Luger P08 pistol og feltspade i beltet. Båndet i knapphullet viser at han har vunnet jernkorset. Blomstene på brystet  hans viser at han er på vei til Fronten. Ingen dato eller påskrift, men fotografiet er tatt i et fotoatelier i Heidelberg.

To soldater fotografert i et fotostudio. Som vanlig bevæpnet med bajonetter, S98/05 ("butcher blade") bajonetter. Velbrukte uniformer kan tyde på at dette er soldater som er hjemme på permisjon fra fronttjeneste.

Tysk soldat med Pickelhaube hjelm og Gew88 med SG1871 bajonett og full utrustning. Blomstene viser at han skal til fronten. Ingen dato, men tidlig i krigen.

Tysk soldat i full utrustning. Sendt som postkort 28.06.1916. To dager før slaget ved Somme startet.

Tysk soldat i full utrustning. Ny uniform. Sendt som postkort 22.03.1915.

Julefeiring i et dekningsrom i skyttergraven, julen 1917. På den hvite plakaten som henger på bordet står "Krieger weinachten 1917!, krigernes jul 1917. På Baksiden er det skrevet ""Viele grüsse aus dem felde sendet dein freund Karl", som betyr "Din venn Karl sender deg mange hilsener fra felten."