Tyske Portretter del 8

Portretter del 8

Tyske soldater poserer. Dette er et svært uvanlig og litt mystisk bilde. De tre har velbrukte uniformer og ser ut som frontveteraner. Landskapet de står i ser ut til å bære preg av kamp, splintrede stubber, falne grener etc. Det kan se ut som de er ved eller nær fronten. Geværene deres, Gew98 Mausere står stablet i pyramide, og under pyramiden en paradetromme /marsjtromme. Det er dette vi ikke får til å stemme. Paradetrommer ved fronten hørte forrige århundre til. Det er ingenting skrevet bakpå bildet, så hvorfor de slepte med seg en tromme får vi vel aldri vite, men rart er det.

Soldater poserer. Dette er åpenbart bak fronten. Soldatene har påseg ersatz Cordfløyelsbukser. Dette er uvanlig for så sent som 1917, men disse tilhører en Landwehr bataljon og har nok ikke fått utlevert det nyeste og beste utstyret. Bajonettene som er synlige er S98/05 ("Butcher blade") og tyder på at de ihvertfall var oppsatt med moderne Gew98 Mausere. Det er noe uvanlig å se enheter posere med musikkinstrumenter, men her er både Gitar, Zither og Mandolin.

På tønna har de skrevet med kritt årstall og hvilken enhet de tilhører. 5. korporalschaft, 4. kompani, Landwehr 1. Infanteri Regiment, II Ersatz Bataljon.

En tysk soldat står vakt. Han har gassmaske hengende om halsen. Geværet hans er et erobret Russisk Mosin Nagant modell 1891. Patrontaskene hans er gamle, en modell fra 1870 tallet. På baksiden av kortet er det skrevet "Im felde d. 3. 2. 17, i felten den tredje februar 1917.

Tysk marinesoldat. Båndet i lua hans er merket Matrosenregiment. Disse slåss også aktivt på land. Geværet hans er et Gew98, bajonetten er S98.

Et nokså spesielt postkort på mange måter. Først og fremst er det uhyggelig vanskelig å lese... Men, dette er ikke sendt hjem til familien. Dette er sendt til "Ofentisch Gesellschaft" (Kjøkkenbords foreningen), utvilsomt en lokal venneforening, og det vises på tonen i det som lar seg lese, skrytende og "barskt". Mannen som sitter har nettopp blitt tildelt jernkorset. Han omtales som "Stassenschreck Frankreichs" (Gatas skrekk i Frankrike), om dette henviser til dameerobringer, villmannskjøring eller slåssing aner vi ikke.... En annen interessant og grusom detalj: Han har fått "Verdienstkreuz für 12er scheiben" (Fortjenestekorset for den 12te blinken).  Dette må tolkes som en dehumanisert måte å si at han har fått Jernkorset av andre klasse for å ha drept 12 fiender.