Humanitært arbeid

Innsamling til hjelp for etterlatte og invalider.

Krigen hadde grusomme konskvenser, de mange som falt etterlot seg enker og barn. Mange kom hjem som invalider med grufulle skader etter gass, granatsplinter og kuler, brann... Mange ble avhengige av andre for å holde seg i live. 

En rekke frivllige organisasjoner samlet inn penger til hjelp for etterlatte og invalidiserte. Her er noen eksempler: 

Pengebok solgt til støtte for etterlatte og krigsinvalide.

Denne pengeboken for sedler "Kriegsbanknoten" ble solgt av en patriotisk kvinneforening. Under årstallene 1914 og 1915 og Jernkorset med Keiser Wilhelm II sitt monogram  står det "Vaterländischer frauen-verein zu Gandersheim (Harz)". Den fedrelandske kvinneforeningen i Gandersheim (Harz).

"Kriegs-Banknotentasche vertrieben zur unterstützung der hinterbliebenden der im kriege gefallenen und der durch dem krieg arbeitsunfähig gewordenen krieger. Vaterländischer frauen-verein, Gandersheim (harz)."

Krigs pengeseddelveske laget til understøttelse av de etterlatte som i krigen har falt og de krigere som i løpet av krigen har blitt arbeidsuføre.

Bladet "Weltkrieg! Kriegs- & Ruhmesblätter" ble publisert ukentlig allerede fra 1914, og inntekten gikk til å støtte barn av mennene som sto i felten.

Publikasjonen ble utgitt av "Hilfsverein Deutscher Frauen", Tyske kvinners helpeforening, ledet av Else von Rothe. Forenigen hadde adresse Berlin.

De tre forotgrafiene nedenfor er dystre og viser ødelagt vegetasjon i et utbombet "månelandskap" ved fronten. Skyttergravene snor seg gjennom det ødelagte landskapet. Disse bildene er alle stemplet på baksiden av hjelpefondet til et Landwehr infanteri Regiment, og har blitt solgt til inntekt for hjelpearbeidet.

Hilfs-Fonds..L,J,R, No.124. Hjelpefondet til det 124. Landwehr Infanteri Regiment. Man kan jo tenke seg antallet invalidiserte soldater som behøvde hjelp....