Kavalleri

Tysk Kavalleri under første verdenskrig. 

Tysk Kavallerisoldat, en Dragon, væpnet med Karabin 98 (Kar98A) og S84/98 bajonett. Beltet med den åpne spennen er typisk tysk kavallerimodell og ammunisjonstaskene er også kavallerimodell, langt tynnere enn infanterimodellen. Bildet er sendt som postkort den 14. desember 1915 fra Stefan (avbildet) til sin søster Magdalena Endrihs i Strasberg, Hohenzollern.

Patrontaskene han har på seg er som nevnt over smalere enn de vanlige, en egen kavalerimodell.

Disse patrontaskene for kavaleri er sjeldne, og er i form identisk med modellen som ble brukt i andre verdenskrig. Disse er begge laget i 1915 av forskjellige produsenter, den ene er merket til dragonregiment 17, den andre har et uleselig enhetsstempel.

Tysk Hussar til hest. Han er væpnet med lanse og Kar98A med SG84/98 bajonett. Sendt som postkort den 12.08.1915.

Dette P08 Luger hylsteret er et kavaleri hylster, det er modifisert på baksiden, mest sannsynlig for å kunne festes på sadel.

Hylsteret er laget av J. M. Eckart, Ulm. Det er i meget bra stand. det er stemplet D.R.25, Dragon Regiment nummer 25, og årstallet 1910.

Noe meget uvanlig er at det originale verktøyet er til stede i hylsteret og er merket med Tysk inspeksjonsstempel og med 3.19. som betyr 3. kompani, våpen nummer 19.  

Hussarer fra samme enhet som soldaten på bildet over og med samme bevæpning og utstyr.

Tysk Uhlan Kavallerisoldat står vakt under en stor jernbanebro i Spa i Belgia. Han har på seg Schapka hjelm, denne er en Ersatz utgave laget av filt. Han er væpnet med Kar98A og Ersatz bajonett. Soldatens navn er ukjent, men han sendte kortet til sin far August Henke nær Kalldorf den 8.11.1915.

Tysk Uhlan Kavallerisoldat til hest. I beltet har han en S84/98 bajonett. På hodet  har han feltlue (Feldmütze) i stedet for Uhlanenes tradisjonelle Schapka hjelm. Sendt som postkort 27.03.1918.

Kavalleri oppstilt 27. juli 1916, formodentlig på østfronten der kavalleri fortsatt spilte en rolle på et så sent tidspunkt i krigen. På baksiden står skrevet: Regimentet i Eskadron kolonne blir talt til av kommandanten (Til venstre er II eskadron).