Livet i felt

Livet i felt

Fotografiene på denne siden er på mange måter ikke spektakulære, men de er ganske uvanlige og interessante. Vanligvis er fotografier fra denne tiden oppstilte i fotostudioer eller andre steder, eller det er fotografier av kamp, forsvarsverker, krigstrofeer eller lignende. Samtlige av bildene på denne siden kommer fra ett og samme fotoalbum.

Disse bildene derimot er fra et privat fotoalbum og viser hverdagslige hendelser, formodentlig like bak fronten. Mat, hvile med mere. Dette er situasjoner som få har brydd seg med å fotografere, og som man derfor har lite mulighet til innblikk i. Men, dette var en vanligere side ved krigshverdagen enn stormangrep og store slag.

Soldat ikledd "Drillich" bukse og jakke. Bøtten han har i hånden har påskriften "Blankenberge", som plasserer disse fotografiene på vestfronten. Blankenberge er en kystby i Belgia.

Måltid i felt, hermetikk (såkalte Jernrasjoner) og brød.

To fotografier av en liten sammenkomst av offiserer i det grønne, med noe godt i glasset.

Måltid utendørs, brød, vin og kjøtthermetikk. Stålhjelmen som står på sadeltaskene viser at bildet er tatt i 1916 eller senere.

En gruppe soldater inntar sitt måltid.

Og, vin til maten......

Soldater, - mannen i midten bak er offiser, ved inngangen til en kamuflert hytte eller bivouak. Kamuflasjen tyder på at de er nært fronten, innenfor rekkevidde av fiendens flyobservatører og artilleri.

Enda en gruppe soldater foran en kamuflert bivouak av presenning.

En stille stund og en røyk på en madrass utendørs.

Troppetransport med tog. Jernbanen var av stor viktighet for å få soldater og forsyninger frem til fronten. På siden av vognen står det Elsass Lothringen, disse områdene var på denne tiden tysk. I dag er de Franske og kalles Alsace og Lorraine.

Minnestund ved et monument over falne.

Selve monumentet. Monumentet er for de falne tapre kamerater fra ??? Armekorps.