Italia

Italia

Italia hadde egentlig en allianse med Tyskland og Østerrike-Ungarn, og det var derfor forventet at Italia skulle gå inn i krigen på den siden. Imidlertid ble Italia sittende på gjerdet og holdt seg utenfor krigen til 1915 da de til Østerrike-Ungarns store overraskelse og forbitrelse kastet seg inn på Ententens side. Det ble slåss bittert langs hele fronten og kampene i Alpene bød på umenneskelige strabaser for begge siders soldater.

Transport av tungt skyts opp i alpene. Krigen i Alpene var spesielt hard på grunn av høyde, kulde, ras osv, som gjorde forholdene farlige og vanskelige for soldatene. Bildet er tatt fra boken "Wie unsre gegner den krieg sehen" (Hvordan våre fiender ser krigen), Berlin 1916.

Krigslykken gikk imidlertid ikke i Italias favør, i 1917 ble de drevet tilbake nesten til Venezia av Tyske og Østerrikske tropper. I 1918 lyktes de med en voldsom offensiv der Italia klarte å ta tilbake store områder.

Italienske soldater iscenesetter et humoristisk bilde. De to soldatene som sitter plukker lus ut av klærne og blir overmannet av fire andre italienske soldater med erobrede Østerrikske M95 Mannlicher rifler. De to som sitter og mannen til venstre har fjelltroppenes "Alpini" luer. Mannen i frakken, nummer 2 fra høyre, har en Østerriksk Mannlicher bajonett i beltet. Mannen sittende til høyre klør i armhulen, og det er ikke usannsynlig at det skyldes lus....

Modell 1915 Adrian hjelm

Fransk modell 1915 Adrian hjelm laget for Italiensk bruk. Hjelmen er identisk med den Franske modellen bortsett fra at det ikke er laget hull til merke i fronten og hjelmen er fra fabrikken malt med Italiensk grønn farge i stedet for den franske Horisontblå.

Modell 1916 Lippmann hjelm

Itliensk modell 1916 Lippmann hjelm. Formen er tydelig inspirert av den Franske Adrian hjemen, men den er stanset ut av et stykke stål og ikke klinket sammen av flere deler slik dens Franske forbilde er. Kammen på toppen er punktsveiset på i stedet for klinket som på den Franske. Dette eksemplaret har etter Første Verdenskrig vært brukt i den Spanske Borgerkrigen.

Italian Bayonet Modell 1871/1916

Model 1871 bayonet has been shortened and quillion removed. Composit grips.

So this is the Model 1871/87/1916  VV70 Series Torino

British postcard made for the WW1 YMCA Hut fund (to build back line recreation rooms for soldiers off duty)

Austrian, German,Turkish prisoners put to work in Italian Streets.